
Плодовете съдържат 90% вода, 4-7 % захар, 1-2 органична киселини, пектинови вещества. В 100 г. сок се съдържат до 45 мг витамин C, а също и витамините В, D, Р.
Грейпфрута е богат на клетки, съдържащи антиоксиданти - витамин C и витамин А и се счита към тези плодове и зеленчуци, чиято употреба намалява риска от ракови заболявания и заболявания на сърдечно-съдовата система (коронарна недостатъчност, хипертония).
Според цвета си грейпфрутите са бели, розови и червени. При избора на плодовете в магазина се ръководете от външния вид и тегло - плодовете трябва да ви изглеждат "тежки" за своя размер. Малкото позеленяване на кожата не винаги означава понижаване на вкусовите качества. Плодовете трябва да бъдат с правилна форма и плътни ма пипане.
Грейпфрутите са от онази група плодове, които не притежават свойства на съзряване след като са откъснати.
Резките по кожичката на грейпфрутите, които са получени при допира на младите плодове с клоните на дървото по време на вятър не са дефекти на плода. Най-добре се съхраняват плодовете при температура 10 - 14 градуса.
Грейпфуртът съдържа ферменти, които подпомагат за изгарянето на мазнините, което от своя страна води до бързо и значително понижаване на теглото.
Има всевъзможни вариации на тази тема и диетите са много, но при всички принципът е един: преди всеки прием на храната се поема половин грейпфурт. Препоръчва се да се ограничат калориите за ден до 800 - 1000 . Ако обичате грейпфурти, то това е диетата за вас. В грейпфурта има малко калории и натрий, но в излишество витамин C. Предимството на такава диета е в това, че вие бързо ще се избавите от излишните килограми, без умопомрачително смятане на калории, но бъдете внимателни и спазвайте приема на грейпфрута!
Източник: figurata.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар