понеделник, 13 октомври 2008 г.

Диета с грозде

Как да свалим за 4 дни цели 2 кг
Диетата с грозде, която ви предлагаме, ще ви помогне за 4 дни да стопите цели 2 кг. Най-голямото й предимство е, че вие нито за миг няма да изпитате чувство на глад. Даже ще ви се струва, че ядете повече от обикновено. Не си правете прибързани изводи! Благодарение на балансираното хранене организмът ви ще започне да работи като по часовник, ще се подобри храносмилането, ще се повиши жизненият ви тонус.
1 ден
Закуска: В 150 г ниско-маслено кисело мляко нарежете половин портокал и прибавете 1 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. слънчогледови семки, 50 г черно грозде и листенца мента. (190 ккал);
Обяд: Запържете в 1 с.л. олио 250 г тиква, нарязана на ивички. Прибавете 1 нарязана маруля и 100 г черно грозде (нарежете зърната на половинки). Към мазнината от тиквата долейте 50 мл бульон, 1 с.л. оцет, малко горчица и залейте салатата с получената марината. Прибавете 50 г пушено филе и посипете с 10 г орехи. (350 ккал);
Вечеря: Нарежете на ивички 120 г пилешки гърди и ги запържете в 1 ч.л. олио. Нарежете 75 г бяло грозде, 1 портокал и 50 г ананас. Поръсете ги с 50 мл лимонов сок и 50 мл вода. Гарнирайте месото с плодовата салата. (240 ккал)
2 ден
Закуска: Разбъркайте 200 г нискомаслено кисело мляко с 1 с.л. лимонов сок и щипка настъргана лимонова кора. Прибавете по 75 г бяло и черно грозде (нарежете зърната). (190 ккал);
Обяд: Сварете 45 г ориз. Прибавете 100 г грозде (нарязано) и 3-4 скариди от консерва. Посолете, подправете с черен пипер и 1 ч.л. зехтин. (350 ккал);
Вечеря: Нарежете на кубчета 1 морков и 100 г картофи, а 1 стрък праз лук и 1 главичка целина -на ситно. Залейте зеленчуците с 250 мл бульон и задушете. Подправете на вкус и поръсете с 1 ч.л. магданоз. За десерт изяжте 50 г черно грозде. (260 ккал);
3 ден
Закуска: Разрежете 1 пълнозърнесто хлебче и го намажете с горчица. Отгоре сложете 50 г кашкавал и 30 г нарязани гроздови зърна. (210 ккал);
Обяд: Задушете в 1 ч.л. олио 1 глава лук. Прибавете 150 г зеле (най-добре кисело) и дафинов лист. Задушавайте още 10 мин. Прибавете 280 г филе от бяла риба и 50 г черно грозде. След още 10 мин. свалете от огъня и поръсете с черен пипер. (340 ккал)
Вечеря: Накиснете с вода 4 г желатин. Загрейте 100 мл гроздов и 50 мл ябълков сок. Прибавете желатина и оставете за 30 мин. в хладилника. Прибавете към сока 50 г бяло грозде и охладете. Върху почти втвърденото желе наредете половин ябълка. (190 ккал);
4 ден
Закуска: Намажете филийка черен хляб със 100 г нискомаслена извара. Отгоре наръсете с нарязан на ситно пресен лук. Изяжте и 75 г черно грозде. (210 ккал);
Обяд: Изпържете палачинка от 40 г брашно, 100 мл вода и 1 яйце. Смесете 80 г нискомаслена извара с 1 с.л. вода и 50 г нарязани гроздови зърна. Намажете палачинката с получения завийте я на руло и поръсете с канела. (340 ккал);
Вечеря: Запържете в тефлонов съд и без мазнина 50 г пилешко филе. Бланширайте в подсолена вода 100 г броколи, 100 г моркови и 50 г гъби. Прибавете ги към месото, залейте със 100 мл бульон и задушавайте 10 мин. Накрая сложете 50 г червено грозде и 25 г течна сметана. Гарнирайте с 30 г варен ориз (260 ккал)крем.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!



Източник: figurata.com

Няма коментари: