петък, 5 декември 2008 г.

Как да се подготвим за отслабването

Започването на диета изглежда съвсем лесно. Не забравяйте обаче, че яеподходящата диета може да доведе до сериозни проблеми със здравето. Прочетете правилата за започване на диета, за да предотвратите неприятните последици.

Желателно е преди започване на диета да се консултирате със специалист.

Не бъдете прекалено строги и прекалено взискателни със себе си - със сигурност от време на време ще има леки откло­нения от предварителния план.

Научете се да овладява­те рисковите моменти ка­то опустошаването на хладилника след връщане от работа.

Научете се да ходите пе­ша, забравете за колата и градския транспорт, особено за късите разстоя­ния. Напълнете хладил­ника си с плодове, зелен­чуци и пресни продукти, върху които можете да се нахвърлите без угризения в случаи глад.

Увеличете метаболизма си, за да из­разходвате повече калории, естествено, това е възможно основно чрез спорт.

При по-слабо хранене може да се стигне до липса на жизнено не обходим ите витамини и ми нерали. За да си ги добави, вашето тяло автоматично повишава апети­та ви. Ето защо е необхо­димо допълнителното компенсиране на витами­ни и минерали под фор­мата на медикаменти.

Хранете се пет пъти на ден: сутрин, предиобед, обед, следобед и вечер.

Намалете хранителната си дажба с 20 до 40%. Хранете се бавно, наслаждавайки се на ястието. Чувството на ситост стига до мозъка 10 до 15 минути след започването на храненето.

Пийте редовно вода. Често се храним само за­щото организмът изпит­ва жажда.

www.figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

Няма коментари: